dinsdag 4 januari 2011

Sessie 3 - Het bos in

- Arrival at Kuiper
De sessie begint bij het arriveren bij Kuiper. De party had aan Tauster beloofd om hier een brief af te leveren waarin de vermissing van Jelenneth beschreven stond. Kuiper gaf aan dat hij een bekende van hem in wilt schakelen om verder naar Jelenneth te laten zoeken. Deze bekende is een druid die zich in de Thornwood, ten zuiden van Kuiper's boerderij. De party neemt de tijd om even bij te komen van de reis en de ambush van de vorige sessie.

- naar Oleanne
Na een flinke lunch met een grote kroes bier trekt de party achter Kuiper aan het bos in. Nadat Gladwin uitvoerig een bosje heeft geinspecteerd wordt de party begroet door een stel grote grommende wolven. Kuiper loopt het bos in en stoptbij een vrouwsfiguur. Ze ziet er nogal wild uit. Kuiper en zij praten in een taal die geen van de avonturiers ooit gehoord heeft. Kuiper verteld later dat ze Oleanne heet en hier al ruime tijd in de bossen leeft. Oleanne zegt een aantal vogels op pad te sturen om te zoeken naar informatie over Jelenneth.

- Op zoek
Oleanne is op zoek naar een jongen die de dag ervoor in een werebear is veranderd. De party besluit om samen met Kuiper aan te sluiten. Het pad naar de beer is niet moeilijk te tracken. De beer heeft zich onhandig een weg gebaand door het bos, en overal liggen gebroken takken.



- Maxim
Wanneer de beer gevonden is wordt het plan van aanpak besproken. Kuiper komt al snel met een voorstel, maar de party vindt het plan te riskant en besluit nog een uurtje door te vergaderen over hoe de beer aangepakt moet worden zonder heroische acties. Er wordt lang bediscusieerd of dat er voldoende planten in de buurt zijn om een slaapmiddel te maken, er wordt geoppert dat Oleanne het maar op moet lossen, en andere plannen passeren de revue. Uiteindelijk wordt er dan toch tot actie overgegaan. Kuiper houdt de beer bezig terwijl de party probeert om neten over de beer te krijgen. Na wat krassen en schikmomenten weet de oarty de beer te oakken te krijgen en wordt de beer gekneveld. Er wordt besloten om niet in het bos te overnachten, maar om De beer te transporteren naar Kuiper's boerderij. Er wordt uit takken een slee gemaakt waar de beer op komt te liggen. Op deze manier kunnen twee avonturiers de slee trekken en heeft de rest dehanden vrij. Op de weg terug vertelt Kuiper dat Oleanne gezien heeft dat de beer eigenlijk Maxim is, de zoon van een locale farmer. In die familie loopt al lang een bloedlijn van lychantropie. Dit was alleen de eerste keer dat het Maxim overkwam, en hij is angstig het bos ingerend.



- Ambush
Op de weg terug wordt de party verrast door een groep orcs die meteen tot de aanval overgaan. Het aantal van 10 orcs is een fikse uitdaging voor de party, maar ze slaan zich er goed doorheen. Kuiper valt twee dingen op aan deze aanval. Ten eerste was het tot voor kort zeldzaam dat er orcs en goblins waren die mensen aanvielen. Er waren wel spaarzame humanoids in de bergen bij... En in het Thornwood, maar er was sprake van een vreedzame coexistentie. Ten tweede dragen de orcs een schild met een tekening die Kuiper nog niet eerder gezien heeft.

- Veilig terug
Na de orcs te hebben begraven keert de party veilig terug naar Kuiper's farm. De party besluit om niet hier de nacht door te brengen, maar om door te reizen naar Milborne en daar bij te tanken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten