zondag 16 januari 2011

Om wat flexibeler te zijn in het aantal spelers dat aan een sessie meedoet starten we naast de lopende campaign in de Forgotten Realms een stadscampaign op. Daar waar de Forgotten Realms natuurlijk een high-fantasy stijl hebben zal de parallelle campaign een low-magic campaign zijn. De stijl van de campaign moet zich kenmerken als Sword & Sorcery fantasy. Dus fantasy in de stijl van Fritz Leiber (de Lankhmar verhalen), Robert E. Howard (Conan) en hun volgelingen. De wereld waarin we spelen was ooit een high-magic wereld, maar is afgebrokkeld en in verval geraakt. Cultureel gezien zal de campaign aanvankelijk geent zijn op noord en oost Europese folklore.

Sauerburgh
De campaign speelt zich af in de stad Sauerburgh. Sauerburgh is een stad van de grootte van het huidige Parijs, inclusief alle voorsteden. De stad is dus groter dan dat de characters ooit gezien hebben. De stad is opgedeeld naar etniciteit en sociale klassen. De stad bestaat uit vele wijken die allemaal hun eigen politieke eenheid zijn. Germaan is de hoofdtaal in de meeste stukken van de stad. In de wijken heeft iedere bevolkingsgroep zijn eigen talen en dialecten. De herkomst uit een buurt is snel verraden (Spreken in een ander dialect vereist een charisma check om je moederdialect te verhullen).



Magie
Magie bestaat in de stad, maar loopt alleen in nobel-bloedlijnen. De gemiddelde houding van mensen ten opzichte van magie is dat het oud en achterhaald is. Men geloofd niet in de kracht van magic. De magie gebruikers op hun beurt wakkeren dat ook niet echt aan. Een decadent en in zichzelf gekeerd zooitje dat magic voornamelijk nog gebruikt om voedsel en drank te conjuren, en om van tijd tot tijd te teleporten. Wizards die experimenteren, of die onderzoek doen naar lore zijn er eigenlijk niet meer.

Goden
De meeste mensen geloven in goden. Dit is echter meer gewoonte dan passie. Het is vergelijkbaar met de staat van de katholieke kerk in het noorden van west-europa op dit moment. Er zijn verschillende pantheons, alle goden uit de europeese en russische geschiedenis worden op een of andere manier aanbeden. Priests of Clerics hebben geen divine magic. De mate waarin mensen in wonderen geloven verschilt per wijk. In de slavische wijken wordt er meer geloof aan gehecht dan in de centraler gelegen Pruisische wijken.

Demi-humans
De enige elven en dwergen die de characters ooit hebben gezien hingen aan de stadsmuur. Men gelooft dat het mensen zijn die ziek zijn. Ze moeten zo snel mogelijk, en met veel vertoon gelynched worden.



Uemmertahl
De characters komen uit de wijk Uemmertahl. Anders dan de naam doet vermoeden is dit al lang geen Pruissische of Germaanse wijk meer. Zo lang als de characters zich kunnen herinneren is dit een wijk met overheersend Slavische elementen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten