dinsdag 18 januari 2011

Sauerburgh - Sessie 1

Characters
- Vladimir: Ettertje uit de achterbuurt. Kan zich vrij beschaafd voordoen, heeft namelijk van ome Ilyich geleerd hoe rijke mensen zich gedragen (etiquette en heraldry dus). Verder deed hij het op school vrij goed totdat hij erachter kwam dat hij eigenlijk een lakse hond is.
- Boriz
- Igor

Het verhaal begint bij drie straatschoffies die zich vervelen. Om de dag door te komen vermaken ze zich met het sarren van de maktkooplieden op de plaatselijke markt. Na wat pogingen om klanten te intimideren, en wat opstootjes met een oudere groep jongens leek het het drietal een goed idee om een kat in de viskraam van Pjotr Dramcovic te gooien.

Met en gevangen kat in een laken sloop het drietal terug naar de kraam. Vakkundig werd de kat midden in de kraam gegooid. Vervelend voor Pjotr, fijn voor de kat, want na van de initiele scrhrik bekomen te zijn vlucht de kat weg met een dikke vis in haar bek.



Op een gegeven moment wordt er toch maar besloten dat dit geen constructieve manier is om aan geld te komen. Ze besluiten om naar hun straatgenoot Heinsloch Freudenkirchen te gaan. Hij is onlangs voor een baas beginnen te werken en houdt daar ogenschijnlijk zowel geld als vrouwen aan over. Ze spreken af om 's avonds in herberg Der Schwarze Eber bier te gaan drinken.

Herberg Der Schwarzer Eber
In de herberg vertelt Heinzloch over de baan als bewaker die hij heeft gekregen bij een gilde welke volgens hem geleid wordt door Karl Heinz Blamkasz. Bij het naar buiten gaan stoot Boriz met een flinke por een van de bezoekers aan. Deze vliegt languit over de dobbeltafel heen. Een enorme barfight is het gevolg, en er wordt menig bezoeker tegen de vlakte gewerkt. Helaas wordt het drietal opgepakt en vastgezet voor de nacht.





Taakstraf
De dag daarna worden de drie vrienden alleen wakker in een cel. Na een tijdje worden ze opgehaald en voor de commandant van de politie gebracht. Deze legt hun als straf op om 3 dagen met de stadswacht mee te lopen. Het drietal brengt drie saaie dagen door hangend aan een hellebaard.



Ins Blaue Hinein
Op de derde dag wordt er 's Avonds naar Ins Blaue Hinein gegaan. Het is een chique tent waar veel rijke mensen komen. De party treft er Karlheinz aan. Na enige onderhandelingen of ze wel geschikt zijn om in het gilde te komen werken krijgen zij een initiatierite. Ze krijgen als opdracht mee om drie helmen van de stadswacht aan Karlheinz te overhandigen.

Drie helmen
De manier waarop de helmen worden verkregen is Karlheinz om het even, als hij de helmen maar krijgt. Een aantal plannen passeert de revue. Eerst gaat de party op zoek naar stadswachten in taveernes. Ze hopen dat in voldoende beschonken staat de stadswachten hun spullen niet in de gaten houden en ze iets mee kunnen nemen zonder dat het opvalt.



Dat plan werpt geen vruchten af. Toevallig was de oudoom van Igor de beheerder van de armory. Die hebben ze dronken gevoerd en de sleutels gestolen. Boriz heeft toen als enige zijn save vs poison gehaald en was niet straalbezopen. Hij is naar de armory gegaan en heeft zich een weg naar binnen geluld. Heel relaxt heeft hij daar gepakt wat hij nodig had en is hij de deur weer uitgelopen.

Met de drie helmen is hij snel naar Karlheinz gelopen. Hiermee hebben zij hun toegang tot het gilde veilig gesteld...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten