zondag 10 oktober 2010

Sessie 1 - The beginning

De eerste sessie

Vrijdag 8 oktober was het eindelijk zover: AD&D-time. Uiteindelijk hebben we een party van 6 spelers op de been gekregen. Vol enthousiame en ambitie zijn we aan de Night Below campaign begonnen.

De party

De party bestaat uit de volgende characters:

* Aden: Human priest of Kelemvor
* Ghi Thar: Elven thief
* Gladwin: Elven figher/mage
* Zull: Human mage
* Phonz: Dwarven thief
* Burp: Dwarven fighter

Cuijkervia

De campaign begint in het gehucht Cuijkervia, of kort voor de bewoners Cuijk. Cuijkervia bestaat uit niet vel meer dan een aantal huizen, een herberg en een tempel van Kelemvor. In een van de huizen is een handelaar gevestigd. De handelaar, Aethel van Cuijkervia, heeft een aardige inventaris. De meeste zaken die je nodig hebt in een afgelegen regio zijn aanwezig, en niet eens tegen te hoge prijzen. De herberg, genaamd Legolasland, wordt gerund door een elf genaamd Ronial. Atypisch voor elven heeft Ronial een flinke pens waarover een met vet besmeurde leren schort gespannen is.


Cuijkervia

In Legolasland

De campaign begon met alle characters aanwezig in Legolasland, maar nog niet aan elkaar voorgesteld. Burp, een huurling met een voorliefde voor vechten en koken werkt al enige tijd in Legolasland. In de loop van de avond wordt een deel van de party benaderd door Ronial dat iemand in de kroeg op zoek is naar een party van avonturiers om een pakketje af te leveren. Op zoek naar avontuur benaderen de party-leden de man in de hoek van de taveerne die onder de naam Gordrenn luistert. Hij vraagt om het pakketje af te leveren in Thurmaster, bij zijn vriend Tauster. Het pakje heeft niet heel veel monetaire waarde, maar is voor Tauster erg belangrijk. Gordrenn biedt 150 GP aan de party om het kistje veilig bij Tauster te krijgen. Ze zullen worden betaald in Thurmaster. Na de opdracht aanvaard te hebben wagen sommigen van de party zich nog aan een dobbelspel. Dit dobbelspel verdwijnt als sneeuw voor de zon als een zatte, oger-grote, dorpsbewoner genaamd Gordar probeert mee te spelen. De party verekt naar de slaapvertreken. Ghi zorgt dat ze in een vreemde kamer onderdak vindt zodat de kosten voor de kamers wat worden gedrukt.

Onderweg

Na een goede nachtrust voor de hele party, Ghi uitgezonderd, vertrekt het gezelschap naar de winkel van Aethel. Met de juiste inkopen kan de party vertekken naar het oosten, richting Milborne, en verder Thurmaster. Voordat zij vertokken hebben ze nog even een blik op de kaart van de regio geworpen.



De eerste encounter

Zodra de party bijna uit het bosrijke gedeelte van de weg waren werden zij aangevallen door een roedel van drie wilde honden. zonder al te veel moeite werden de honden verslagen. De honden vormden een voedzame lunch een een leuke handpop voor Ghi.



Tijdens de lunch sloten nog een paar boeren aan die de hooiwagen naar hun boerderij brachten. Het weer is aangenaam. Het is de vroege herst na een warme zomer. De hele streek bereid zich voor op het vallen van de winter.

De tweede encounter

Na eerst een stel boeren de stuipen op het lijf gejaard te hebben is de party haar tweede encounter tegengekomen. Tijdens deze encounter vocht de party tegen 3 fighters met knuppels en 2 fighers met long bows en long swords. Burp en Aden kregen aardige damage te verstouwen maar door krachtig optreden van de thieves werden de boogschutters vakkundig uitgeschakeld en konden de priest, fighter, en de mage (!) zich richten op het in elkaar beuken van de fighters.

Milborne

Vermoeid na deze encounter is de party snel doorgereisd naar Milborne. Aangekomen in Milborne heeft de party snel de herberg de Baron of Mutton opgezocht. Tijdens de wandeling door het dorp is de volgende indeling van het dorp duidelijk geworden.



Volgende sessie

De volgende sessie wordt gespeeld op zaterdag 16 december in Den Bosch. Tussentijdse Play by mail is niet verboden, dus als je in de avond los van de party op stap wilt, laat dan iets weten, dan regelen we iets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten